Effect of dietary supplementation of broiler chickens with the natural antioxidants hesperidin and naringin on the expression of lipogenesis related genes and fatty acid profile
Please use any of these identifiers to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/10795/2662 http://repository.edulll.gr/2662
Hesperidin and naringin, flavonoids abundant in citrus fruits, exhibit health-promoting properties notably antioxidant and modulation of lipid metabolism. Increased antioxidant capacity and favorable fatty acid profile are desirable properties for broiler meat. In chickens hesperidin lowered plasma and egg yolk cholesterol and improved broiler meat antioxidant capacity. Here the effects of broiler diet supplementation with hesperidin and naringin on the expression of the lipogenesis related genes adiponectin, ppar-γ and fatty acid synthase (fasn) and fatty acid profile were assessed.
Υποβλήθηκε για παρουσίαση (poster) στο International Symposium on Animal Functional Genomics, 2015 Conference, Piacenza, Italy, που διοργανώθηκε στη Piacenza, Italy την 27-29 Ιουλίου 2015.
Type
Text (Conference or workshop item (Poster))
Deliverable Number
D7_PUBL_2
Project Notes
Πράξη: ΘΑΛΗΣ – Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών-«αξιοποίηση φυσικών αντιοξειδωτικών στην εκτροφή των αγροτικών ζώων για παραγωγή προϊόντων ποιότητας» Υποέργο: Αξιοποίηση φυσικών αντιοξειδωτικών στην εκτροφή των αγροτικών ζώων για παραγωγή προϊόντων ποιότητας Δράση 7η: Επίδραση των φλαβονοειδών στην έκφραση γονιδίων